Minska kostnaderna i fordonsföretaget

  • Posted by: anna
  • 2019-12-13

Minska kostnaderna i fordonsföretaget

Om man driver ett fordonsföretag kan man ganska snart märka att en del kostnader riskerar att skena iväg en hel del. Om företaget inte är så stort ännu, eller om det rent av är helt nyetablerat kan det vara väldigt svårt att hänga med när kostnaderna ökar. Men finns det några möjligheter att dra ner på kostnaderna och hur gör man i så fall?

Minska fraktkostnader

Ett sätt att minska ner sina kostnader är att undersöka om det finns billigare frakt på bildelar och annat. Många bolag erbjuder billig frakt på paket och brev. Det kan underlätta en hel del. Många gånger är det nämligen som så att man behöver beställa bildelar, olja och en hel del annat. Många paket innebär flera fraktavgifter. Det allra bästa är att försöka beställa så att flera saker hamnar i ett paket men av förklarliga skäl kan det vara svårt eller rent av omöjligt.

Mindre transporter

En annan sak som är bra att tänka över är drivmedelsförbrukningen. När man reparerar, köper och säljer bilar krävs det en hel del provkörningar. Man kanske också måste åka och hämta bilar på andra orter, eller leverera dem till olika platser. Då kan man behöva lägga en hel del pengar på just drivmedel. Ett alternativ kan vara att man försöker dra ner på transporterna. I samband med att man provkör en bil kan man passa på att hämta något paket, eller göra någon annan syssla. Ska man hämta en bil kanske man kan ta med och leverera en annan på samma gång. Det handlar om att man måste planera sitt arbete lite mer noga. Det kan också vara klokt att se över om man kan skaffa en firmabil som inte drar lika mycket som andra bilar. På det kan man spara in en hel del pengar.

Minimalt med personal

En annan idé är också att man ser till att hålla personalstyrkan så liten som möjligt. Man kanske inte behöver betala någon som sköter kontoret utan det kanske kan göras vid sidan av. Finns det bara två lyftar i verkstaden kanske det inte behöver finnas fyra anställda. Då kan det istället vara klokare att annonsera ut efter mer arbetskraft när arbetsbelastningen är hög. Vid däckbytestider kan man ofta se att verkstäder söker mer personal.

Bilinköp och annat

Det är också klokt att tänka på att man kanske inte bara ska köpa in bilar utan att fundera över hur mycket det kostar att göra dem i ordning. Att köpa en bil för att sedan behöva göra den iordning för flera tusen utan att få igen pengarna är inte lönsamt. Det kan snabbt göra att man förlorar en hel del pengar och då kan firman till slut råka illa ut.