Biltillbehör på webben

Biltillbehör på webben

Bilbranschen tar likt många andra branscher steget mot en allt mer uppkopplad närvaro. För dig som letar bilprylar är webben en gynnsam handelsplats; utbudet är stort och priserna i regel billigare än i de fysiska butikerna.

Hur hittar du fynden när du handlar online? Vilka är riskerna och vad kan den nätbaserade bilbranschen bli bättre på? Svaren hittar du längre ner i den här artikeln!

Växande marknad

Svenskar handlar mer än någonsin på nätet och e-handelsaktörerna växer i stadig takt inom de flesta branscher. När det gäller produkter och tillbehör till bilar har e-handeln pumpat igång på allvar de senaste åren. Det är enligt många experter en av de snabbast växande marknaderna på nätet där du kan handla allt från däck och olja till styling och custom produkter.

Det finns idag en aktiv svensk e-handelsmarknad för bilägare, men de har fortfarande en hel del att lära från andra mer erfarna kategorier. En av kategorierna som tidigt blev en poppis att shoppa på nätet var smink och skönhetsprodukter. Något som också märks då den sortens e-handelsbutiker allt som oftast håller hög kvalitet när det gäller bilder, navigering och fraktupplägg. Här kan alltså webbutiker som säljer biltillbehör kopiera vissa delar för att erbjuda en än mer optimal tjänst.

Risker vid onlineshopping

Du som funderar på att handla bilprylar direkt på nätet kan förvänta dig ett enormt utbud hos mängder av aktörer. Det känns så klart lockande, men du bör ändå vara vaksam på oseriösa e-butiker – för tyvärr finns det en hel del där ute.

En seriös e-butik som säljer däck, fälgar eller andra biltillbehör bör ha synliga kontaktuppgifter och helst även ett skattenummer. Ett tips är att googla på företaget för att se om det går att hitta andra, mer neutrala upplysningar om e-butiken.

Tänk även på att lusläsa villkoren vid ett eventuellt köp – det gäller både betalning och frakt. Du bör enbart välja en e-handelsplattform eller e-butik som har en internethandel med ett tydligt upplägg. Det ska alltså framgå innan köp vad frakten kostar och hur betalningen sker.