Fordonsbranschen i Sverige

Fordonsbranschen i Sverige

 

Som det tidigare har påtalats så kommer den svenska fordonsbranschen idag att vara mikroskopisk i jämcar-1796389_1920förelse med hur det såg ut på den gamla goda tiden. Dock är det också så att allting går framåt och blir modernare med alla de år som går. Detta är det då många som har insett och av den anledningen så sitter det idag ett flertal relativt stora aktörer och planerar och designar olika fordon och delar till dessa som svenska företag. Den svenska kunskapen inom fordonsindustrin är något som de flesta länder vet finns, men det handlar också om att pressa priserna. Detta gör då många gånger att den svenska arbetskraften blir för dyr, och det är bättre att flytta tillverkningen till andra billigare länder.

Nu kommer det dock inte att vara nattsvart på himlen för den svenska fordonsmarknaden, utan den ser återigen ut att ha en del att ge. Nu har det nyligen framkommit att det gamla hederliga “bilmärket SAAB” (http://www.expressen.se/gt/bilmarket-saab-gar-i-graven/) ska skrotas och inte kommer att tillverkas mera. Dock är det inte slut på allt. Denna kommer bara att ha ett nytt namn som NEVS, och kommer åter igen att vara en svecar-1284642_1920nsk bil med stora delar av tillverkningen i Sverige.

Då det gäller Volvo så har det även här uppkommit förhoppningar som ser ljusa ut. Geely Holding AB planerar nu att starta tillverkningen av en ny modell, som tydligen enligt rykten ska ha sin stora del av tillverkningen och monteringen förlagd till Sverige. Här ser det återigen ut som om det skulle bli ett uppsving, och att detta då skulle kunna medföra flera jobb för svenskarna inom fordonsbranschen. Kanske något som många har väntat på.