Satsa på elbil?

Satsa på elbil?

Den som går i bilköpartankar har förmodligen funderat om det ännu är lönsamt att köpa en bensindriven bil, eller om man ska satsa på en elbil. Prestandan på elbilar har förbättrats i rasande takt de senaste åren.

Över 200 modeller

Inom några år kommer vi att ha närmare 200 modeller av elbilar att välja mellan. Men än så länge är det långt ifrån alla som vågat satsa på en elbil. I takt med att de blir vanligare börjar dock denna frågeställning svänga om. Vågar man satsa på en bensindriven bil, eller är de snart helt ute från marknaden? Det finns flera faktorer som spelar in på hur varje person bör tänka.

Utvecklingen av elbilar

Vågar man satsa på en elbil? Utvecklingen av elbilar pågår för fullt. Frågan är om köparna tillkommer i samma takt, eller om många svenskar fortfarande velar om de ska våga ta steget mot en elbil. Allt fler laddstationer gör det smidigare än någonsin med elbil. Behöver man en begagnad transportbil kan det vara det bästa ekonomiska alternativet just nu oavsett. Vill man däremot ha en ny bil för framtiden kan alternativet vara ett annat. En elbil drar som bekant mindre pengar att köra, jämfört med en bensindriven bil som ska tankas med dyr bensin konstant. Problemet har varit räckvidden för dessa laddningsbara bilar, samt att de kostat mycket att köpa in.

Elbil eller bensinbil?

Det går inte på rak arm att säga vilken bil man ska välja, men klart står dock, att allt fler bilar som rullar i Sverige är laddningsbara. Även hybridbilar som går på både bensin och el, finns som ett alternativ. Vill man värna om miljön är laddningsbara bilar att föredra, och inom en snar framtid kommer de hur som helst att vara en standard, inte bara i Sverige. Exakt när man ska hoppa på “tåget” är svårt att sia om, och man bör titta på vilka behov man har av bilen.