USA i bilvärlden

American Car

USA i bilvärlden

USA är ett av världens mest utvecklade länder och deras enorma befolkning på drygt 340 miljoner människor har med åren bidragit med väldigt mycket vad gäller både teknik och underhållning. Men hur stor påverkan har de verkligen haft på bilbranschen?

Något som är mycket populärt i Sverige är ”American Car Show”. Till detta event så kommer det bilentusiaster som älskar de gamla amerikanarna. Bland dessa bilentusiaster så tar många med sig sin alldeles egna bil som de kan visa upp för en mycket glad publik. De som äger gamla amerikanare är mycket måna om att de ska vara intakt och inte gå sönder. Skulle det vara så att något skulle gå sönder på bilen så är det mycket viktigt att man verkligen förstår hur bilen och dess gamla delar fungerar.

Det absolut bästa vore ifall man skulle hitta någon gammal amerikansk person som är insatt i just det bilmärket ifall man behöver hjälp. Vad gäller amerikanska bilar så är det mycket viktigt att man verkligen förstår hur det fungerar, eller att man överlåter ansvaret till någon som gör det. Denna person kan agera likt en tolk från Herotolk.se och vägleda dig i hur du tar bäst hand om din underbara bil.

Det finns totalt 55 amerikanska bilmärken som inte längre tillverkas, och däribland så kan vi finna en del amerikanska klassikers. Bland dessa finns t.ex. Pontiac, LaSalle, Marquette, Essex och Auburn. Om du beger dig till nästa American Car Show så kanske du får se en välbevarad amerikanare som ej längre tillverkas, det är riktigt häftigt.

En av våra favoriter bland klassiska amerikanare är Pontiac. Namnet Pontiac kommer från en gammal indianhövding. Bilmärket i sig introducerades och såldes i Nordamerika redan 1926 och i början av dess liv så var bilen tydligt inspirerad från indianerna.

Allt har tyvärr ett slut och detta gällde även Pontiac.  Den 27e april 2009 så tog fordonskoncernen General Motors det tuffa beslutet om att lägga ner Pontiac. Den absolut sista bilen från bilmärket Pontiac som skapades var i en fabrik i Sydkorea i december samma år.

USA har en hel del gamla amerikanska klassiker som vi kan se på dessa events, men vi får inte glömma bort de amerikanska bilmärkena som gör bilar än idag!

Idag så står t.ex. USA bakom: Chrysler, Chevrolet, Cadillac, Jeep, Vector och Dodge som tillverkar nya bilar än idag. Med tanke på amerikanarnas erfarenhet i bilbranschen så råder det inga tvivel om att USA kommer att stanna och ligga i framkant vad gäller bilutveckling i en lång tid framöver.