Marknadsföring av bilar

  • Posted by: lina
  • 2017-03-20

Marknadsföring av bilar

Det kostar mycket pengar att ta fram designen till en ny bil och tillverka den, vilket gör att bilar också är bland det dyraste man kan köpa som privatperson. Eftersom det är en stor investering gör de flesta sitt bilval noga, vilket i sin tur gör att biltillverkarna måste tävla om kunderna. Det kanske är detta som gör att så stora summor pengar läggs på marknadsföring i fordonsindustrin, framförallt i form av påkostade reklamfilmer som sänds i tv.

Reklamfilmer för bilar består till exempel ofta av sekvenser där bilen kör på tomma, vindlande bergsvägar. Vid en hastig blick kanske man inte reflekterar över hur mycket de där få sekunderna av filmsekvens kostar, men när man börjar räkna tickar tusenlapparna snabbt på. Man måste till exempel frakta bilen till inspelningsplatsen, vilket ofta innebär frakt via flyg eller båt. Kanske måste man också spärra av en viss vägsträcka under en period. Dessutom måste man filma från helikopter för att få det ovanifrån-perspektiv som visar bilen från dess bästa sida.

Dessa snygga bilder kombineras ofta med bilens tekniska specifikationer, och, så klart, priset, som måste förmedlas till tittarna utan att det känns för torrt eller tråkigt.

Allt detta tjänar till att tydligt illustrera att det inte är lätt att komma på koncept till reklamfilmer som både förmedlar det man vill säga, väcker tittarnas uppmärksamhet och gör att de blir intresserade av produkten. Om du vill ha hjälp med allt detta är därför det bästa att kontakta en professionell reklambyrå. Du hittar till exempel en reklambyrå i Stockholm på Megapixelab.se, som kan hjälpa dig med stora som små reklamfilmsproduktioner.